Google Haritalar Konum Geçmişi Silme ve Görüntüleme

google haritalar konum geçmişi silme

Geçmişte Google ile paylaşmış olduğunuz konum bilgilerinizin oldukça uzun bir süre kayıt altına alındığını fark ettiğinizde bu durum canınızı bir hayli sıkabilir. Google’ın zaman çizelgesi olarak tanıttığı ve kullanıcılara sunduğu özellik sayesinde tüm geçmişinizi kayıt altına alarak konum tasarrufu sağladığı biliniyor. Peki, Google haritalar konum geçmişi silme nasıl yapılıyor biliyor musunuz?

Google Haritalar’da Kaydedilen Konum Verileri Nerede Yer Alıyor?

Kayıt altına alınmış tüm Google seyahatlerinizin geçmişini görüntülemek ve içe aktarabilmek için Google Haritalar Zaman Çizelgesi’ni açmanız gerekiyor. Giriş yapabilmek için öncelikle Google Haritalar’a gidebilir daha sonrasında Zaman Çizelgesine geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. Bunun için Menü butonuna basmalı ve sonrasında Zaman Çizelgesi yazısına basmalısınız.

Bu alanda bulunduğunuz yerler hakkında birçok bilgiye erişebileceksiniz. Geçmişte seyahat ettiğiniz tüm yerlerin bir haritası, diğer bölgelere oranla daha fazla ziyaret ettiğiniz alanların bir bağlantısı ve kayıt edilmiş tüm gezi bilgilerinize ulaşmanızı sağlayacak bağlantı yer alacak.

Geçmiş ziyaretlerinizi tarih ya da bölgesel olarak listeleme şansınız bulunuyor. Belirli bir tarihi seçtiğiniz kayıt edilmiş gezi ve seyahatleriniz görüntülenir. Bir alana tıkladığınızda o alanı en son ne zaman ziyaret ettiğinizi gösteren bilgi yer alacaktır.

Çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar’a kaydediyorsanız eğer, geçmişinizde yer alan konumlarla ilişkilendirilen fotoğrafların yer aldığını göreceksiniz. Bu özelliği isteğe bağlı olarak zaman çizelgesi ayarlarında yer alan seçenek sayesinde kapatabilirsiniz. Google haritalarda yer alan verilerinizin tamamını indirmek istiyorsanız Ayalar -> Tüm verilerinizin bir kopyasını indirin yazılı butona basmanız yeterli.

Google Haritalar’da Konum Geçmişi Nasıl Silinir?

Konum geçmişinizin kapatılmasını ve silmek istiyorsanız bu işlem birkaç ufak adım sonrasında gerçekleştirilebilir. Kapatmak için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle Google Etkinlik Kontrollerine giriş yapın.
  • Konum geçmişi altında görüntüleyebileceğiniz özelliği devre dışı bırakarak işlemi tamamlayın. Açılacak pencereden duraklat butonuna basın.

Peki, Google Haritalar Konum Geçmişi Silme Nasıl Yapılıyor

  • Google Haritalar Zaman Çizelgesi bölümüne giriş yapın.
  • Ayarlar -> Tüm Konum Geçmişini Sil yazan butona basın.

Her şey bu kadar basit. Eğer tüm konum geçmişinizden ziyade belirli noktaları silmek istiyorsanız silmek istediğiniz seyahatleri tek tek açarak silebilirsiniz. Google ile bu kadar fazla veri paylaşmak sizlerin canını sıkıyorsa alternatif uygulamaları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Etiketler:, ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.