DMOZ Dizinine Site Ekleme

Webmaster
Dmoz Dizinine Site Ekleme

Merhaba, bu yazımızda sizlere hayli meşakkatli bir iş haline gelen, son zamanların artık o kadar da önemli olmadığı söylenen; DMOZ Dizinine Site Ekleme hakkında tartışacağız. Soru ve cevap şeklinde ilerleyecek yazımızda, DMOZ’a sitenizin neden eklenmediğini, nasıl ekleyebileceğinizi, nasıl bir siteniz olması gerektiği ve daha pek çok soruyu cevaplayarak; kafanızdaki pek çok DMOZ problemini aydınlatmaya ve elimizden geldiğince sitenizi DMOZ dizinine hazırlamaya gayret edeceğiz. Elbette, SEO açısından pek değerli olan DMOZ’un son zamanlarda pek fazla değişim gösterdiği, kalitesizleştiği söyleniyor ancak yine de hayli önemli bir yeri olduğu aşikâr. Dilerseniz, sorulara öncelikle DMOZ dizinini tanımlayarak başlayalım.

DMOZ Dizini Nedir?

DMOZ, SEO uzmanlarının sitelerini yahut müşteri sitelerini eklediği, pek kaliteli bir web dizinidir. Yıllar boyu bu dizine eklenen web siteleri, kaliteleri ile bilinmiştir ve bilinmeye devam etmektedir. Editörler, siteleri ince eleyip sık dokuyarak, her kategoride doğru siteleri onaylamaya ve hizmetlerini doğru bir biçimde vermeye gayret ederler. Bu sayede, DMOZ, çöp bir dizin değil, kaliteli bir dizin haline gelir. Pek çok otorite, DMOZ’u bu sebepten över ve severler. DMOZ’un övülecek ve sevilecek bir diğer yanı ise SEO’ya kattığı değerdi. Şu sıralar DMOZ dizininde eski kalite kabul edilebilir mi, var mıdır; buna verilecek cevap biraz güç ancak, bu soruyu da cevaplamaya gayret edeceğiz.

DMOZ’un Şu Anki Durumu

DMOZ dizininin şu anki durumu pek de iç açıcı değil, özellikle editörler safhasında bu durum fark edilebilir şekilde açık. Daha önce, böyle bir durum bu kadar ateşli bir halde değildi ancak şimdilerde epey popülerleşmiş, hatta tamamı ile bu duruma yönelmiş durumda DMOZ. Nedir bu durum? Bu durum, editörlerin para karşılığında siteleri DMOZ dizinine eklemesidir. Pek çok Türk editör, yabancıların olup olmadığını bilemiyoruz, Türk sitelerini eklemek için sürekli e-mail yahut başka mecralardan, bu webmaster adayları ile iletişime geçip, sitelerini ekliyorlar. Yanlış ve sakıncalı bir durum olan bu durumun başlatıcısı bilinmiyor.

DMOZ Editörlerini Nasıl Şikayet Edebiliriz?

Yukarıdaki durumla ilgili DMOZ editörlerini şikayet etmek için, DMOZ’un kurumsal mail adreslerini kullanabilir ve şikayetinizi İngilizce olarak açıklayıp, mail gönderebilirsiniz. Bu sayede, 1-4 ay içerisinde tarafınıza cevap verilecek ve işlem başarılı bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Bu süreci başlatmak bile önemli olan olaydır aslında, bu sayede DMOZ kurumu, birkaç mail atıldığı vakit işleyen sistemi görecek ve uyanacaktır hali ile. Sizin de böyle anılarınız var ise, kesinlikle mesaj atmaktan çekinmeyiniz. Ne kadar geç dönüş sağlarsa sağlasınlar, DMOZ ekibi gerekeni yapacaktır.

DMOZ Dizinine Site Ekleme

DMOZ Dizinine Site Ekleme, aslında epey kolay bir kriterden oluşuyor. Elbette, tek kriter değil ancak tek ve en önemli kriter; Özgün bir sitenizin olmasından geçiyor. Özgün bir siteniz var ise, DMOZ sizi bir ya da ikinci başvuruda, düzeltmelerle kabul ediyor. Özgün siteden kasıt, sadece özgün yazılar olmamakla beraber, aynı zamanda hakkımızda, vizyon, misyon, iletişim gibi sayfaların doğruluğu; sosyal medya hesaplarının aktifliği gibi konulardan da söz edilebilir. Pek çok insan, DMOZ’a ilk kez site ekletecekken epey sabırsız bir hale düşer ve pek çok şeyi yapmayı unutur sitesinde, oysa; sitenin demlenme vaktinde gerekli düzenlemeleri yaparsanız, meyvesini hem DMOZ dizinine eklenerek, hem de Adsense tarafında alabilirsiniz. Kaliteli ve özgün bir site oluşturmak, DMOZ Dizinine Site Eklemek için ilk şarttır. Unutmayın, pek çok insanın hayali, sizin gerçekleştirdikleriniz de olabilir.

DMOZ Dizininin Seo’ya Etkisi

DMOZ Dizinine eklenen sitelerin Seo’ya etkisi, aslında meçhul ve muallakta kalan bir konudur. Pek çok insan DMOZ’a sitesini eklediği vakit daha üst sıralara tırmandığını ve DMOZ sayesinde buralara geldiğini söyler. Bir diğer güruh ise, DMOZ’un sıralamaya herhangi bir etkisi olmadığını belirtir. Bu, günümüzde dahi tartışmalı bir konudur ve aydınlatmak ise epey zor. Bir dizin olarak DMOZ, Google’ın tanıdığı bir sistem ve kaliteli bir dizin oluşu ile sizi birkaç sıra üste çıkarabilir, evet. Ancak hali ile yalnızca bu kadar; bundan ileri gidebilir mi? Bu soru, yanıtlanmaya hâlâ muhtaç. Zira, üzerinde pek çok tartışma mevcut belirttiğimiz gibi.

DMOZ Dizinine Sitemi Eklemeli miyim?

Bu sorunun yanıtı elbette, evet olacaktır. Tereddüt bile etmemelisiniz. Pek çok güruh artık yararı olmadığını söylese de, her şeye rağmen DMOZ hâlâ kaliteli bir dizin ve sitenizi eklemek için en doğru dizinlerden biri.

DMOZ Editörleri Sitemi Onaylamıyor, Ne Yapmalıyım?

Her DMOZ Editörünün 6 ayda bir, bir kez girip onaylama yapma zorunluluğu mevcut. Bu sebepten, pek de güncellenmeyen kategorilerde altı ayda bir kontrol etmeniz, altı ay geçerse şayet; tekrar bir ekleme yapmanız yerinde olacaktır ancak büyük ihtimalle altı ay bitmeden, bir red cevabı gelecektir karşınıza. Bu durumda, neleri yanlış yaptığınızı düşünüp, sitenizi, DMOZ kriterleri üzerinde tekrar değerlendirip, tekrar düzenleyip, tekrar başvurmanız; yeterlidir. Bu sayede, hem siteniz daha doğru bir göz alıcılığı kazanacak, çekici hale gelecek; hem de DMOZ Dizinine Site Ekleme kriterlerini, sizler gerçekleştirmiş olacaksınız.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.