Çocuklarda Bronşit: Belirtileri ve Tedavileri

Sağlık

Çocuğunuz sürekli olarak öksürüyorsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsa, alarm vermek için yeterlidir. Çocuğunuz aslında bronşitlerden muzdarip olabilir. Bu durumda yapılacak ilk şey, bebeğinizi mümkün olan en kısa zamanda bir doktora götürmektir. Bronşit yetişkinlerde oldukça sık görülür ve solunum yollarının iltihaplandığı bir bozukluktur. Akciğerleri buruna bağlayan bronşlar ya da hava yolları, bazı tahrişler ya da bir bakteri saldırısı nedeniyle enfekte olurlar. Bebeğin bronşit geliştirmeye başladığı yaklaşık altı aylıktır. Bebek, iki yaşına kadar bronşit kasılması tehlikesiyle karşı karşıyadır. Mevsim değişikliği bebeklerde bronşitin başlıca nedeni olarak görülmüştür. Ayrıca, ailenizde sigara içen birisi varsa ve bebek yanında sigara içiyorsa, bu bronşite neden olan faktörlerden biri olabilir.

Erkek Bebeklerde Bronşit

Erkek bebeklerin, özellikle de anne sütü yerine formülle beslendikleri takdirde, kız bebeklerden daha yüksek bronşit eğilimi gösterdikleri görülmüştür. Anne sütü bebeğin bağışıklığını arttırır, böylece bebeği herhangi bir enfeksiyondan koruyabilir. Anne sütünün yokluğunda, bebeğin bağışıklığı zayıf kalır. Solunum sinsityal virüsü, mikoplazma, parainfluenza virüsü ve adenovirüs, bronşite neden olan virüslerdir. Hastalığın ilk aşamalarında, bebek genellikle burun tıkanıklığı ya da akan bir buruna olacaktır. Ayrıca nefes tutarsızlıkları ve zorlukları ile birlikte öksürük olacaktır. Hem teneffüs hem de nefes verme, bebek için bir problemdir. Hastalık yayılırken, sürekli hırıltı ve öksürük olacaktır. Bebeğin nabzı çok hızlı bir orana yükselir. Semptomlarla ateş olabilir ve bebek bile yemek için çok yorgun hissedebilir.

Bebeğinizi doktora götürmeniz zorunludur, çünkü semptomlar devam ederse bronşit kronikleşebilir. Doktor bazı ön testler ve göğüs muayenesi yapacaktır. Rapor ve tanıyı beklerken, siz de yapabilirsiniz. Bebeğinize bol miktarda sıvı verin. Bebeğin solumasında çok fazla sorun varsa, bebeğinizin odasına bir nem giderici takın. Bu, göğsün biraz küçülmesine yardımcı olur ve normal nefes alma yeniden kazanılabilir. Salin burun damlaları da kullanabilirsiniz, ancak önce doktorunuza danışın.

Bu tür problemlerde, özellikle bebeklik çağında olan yavrularımızı en ufak sıkıntısında bile doktor kontrolü ile tedavi uygulamalıyız. Sürekli olarak semptomları incelemeli ve çocuğumuz için bilgi sahibi olmalıyız.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.