2015 Yılının En İyi Akıllı Telefonları

Mobil, Teknoloji
Sony Xperia Z5

2015 Yılının En İyi Akıllı Telefonları yazımızda, bu yıl da biterken bir ritüel haline getirdiğimiz “En” telefonları paylaşacağız. Aslında, pek çok insanın belirttiği üzere bu yıl telefonlar açısından epey zengin bir yıl oldu. Pek çok marka, pek çok amiral gemisi çıkararak beğenimize sundu, üzerine yetmedi bir de plus versiyonunu çıkardı, yetmedi premium versiyonu da çıktı; vesaire. Şimdi bu telefonların her birinin, en iyisini inceleyip aralarında ufak kıyaslamalarla sizlere tanıtmaya gayret edeceğiz. Elbette, pek çok marka ve pek çok model var ancak biz sizin beğeninize göre en çok satılanları ve beğenilenleri aktarmaya gayret ettik. 2015 Yılının En İyi Akıllı Telefonları kapsamında, LG, Sony, Apple ve benzeri pek çok markanın akıllı telefonlarını göreceğimiz listemize dilerseniz, göz gezdirelim.

IPhone 6 / 6S

Iphone 6

2015 yılına damga vuran ilk telefon kesinlikle Apple şirketinin son harikası olan Iphone 6 ve 6s. Pek çok insan tarafından oldukça beğenilen telefonda Apple şirketi ilk kez büyük ekranlı telefon devrine ayak uydurdu ve bir phablet yaptı. Normalde, şirket politikaları kapsamında bunu yapmayan Apple, bizi şaşırtarak, büyük ekranlı telefonlara merhaba dedi ve rakiplerini bu yıl bir hayli zora soktu. Bir tasarım harikası olan Iphone 6 / 6S, hızlı işlemcisi, kaliteli kamerası ve benzeri pek çok özelliği ile direkt olarak göze çarpan telefonlardan biri. Apple A9 işlemcisi ile güçlendirilen iç tarafı, performans açısından bize nirvana yaşatırken aynı zamanda 5 Megapiksel ön, 12 Megapiksel de ana kamera sunmakta. 4,7 / 5,5 inç büyüklüğündeki muhteşem ekranı ile, telefon kullamayı bir keyif haline getiren Apple; 6’da 1715 mAh; 6s modelinde ise 2750 mAh batarya değeri ile göz dolduruyor. Belki çok küçük bir detay ama, 6S modelinin kamerasında OIS desteği olduğunu da belirtmekte fayda var. Sonuç olarak, Apple, tasarımları ile yıllardır gücüne güç katarken bu yıl girdiği phablet piyasasında da tahtı kesinlikle ele geçirdi. Pek çok güruh tarafından direkt olarak tercih edilen Iphone 6S, şu günlerde en trend telefonlardan biri haline geldi.

Samsung Galaxy Note 5

Note 5

Ön ve arkası camdan üretilen, metal çerçeveli ve kavisli cam tasarımı ile bir harika olan Samsung Galaxy Note 5, sıradaki telefonumuz. Exynos ile güçlendirilen donanım tarafı, pek çok işi rahatça yapabilmenize olanak sağlayan bir ofis telefonu konumunda aslında. İş adamları ve pek çok yönetici için epey ideal olan Note, bugüne kadar hep o tarafa hitap etti ve bugün de çizgisinden kaymıyor. 4 GB Ram’e sahip telefonda, pek çok işinizi kolayca gerçekleştirebilir, her Note serisinde olduğu gibi, notlarınızı telefonlarınızda tutabilir ve kalemi sayesinde rahatça yazabilirsiniz. En büyük batarya değerlerinden birine sahip olan Note 5’in batarya değeri tam 5000 mAh. Bu telefon, yılın en iyi telefonlarına aday olmakta haklı değil de ne? Zira, bu batarya değeri, gerçekten diğer telefonlara göre çok yüksek ve bu Samsung’un çok uzun ömürlü bir telefon yarattığına bir işaret olsa gerek. Son olarak, 16 Megapiksel ana; 5 Megapiksel ön kamerası bulunan Note 5, ciddi kullanıcılar için kaçırılamayacak kadar güzel bir telefon olarak karşımıza çıkmakta.

LG G4

LG G4

LG, Amiral Gemilerinden birini G4 modeli ile bu yıl beğenimize sundu. Muhteşem reklam filmi ile gönüllerimize taht kuran bir telefon olan G4, donanım itibarı ile de tam bir amiral gemisi. ve Her LG modelinde olduğu gibi, Koreli üretici bu kez de fiyatı diğer amiral gemilerine nazaran düşük tuttu. Bu, LG’nin fiyat politikası ve tercih edilmesi gereken politikalardan biri. Arkasındaki deri kapak ile tam bir tasarım harikası olan LG G4, 5,5 inç ekranı ile en büyük keyiflerin malzemesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken; Snapdragon 808 ile donanım tarafında destekleniyor ve 16 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ön kameraya sahip. Bu da LG G4’ü diğer amiral gemilerinden ayıran en  kaliteli özellik sahibi yapıyor, en azından kamera alanında. Pek çok piyasa markasının artık SD kart desteği sunmadığını biliyoruz ancak LG, bunlardan biri olmuyor ve bu modelinde de Micro SD kart desteği ile bellek arttırımı hakkınızı saklı tutuyor. Sonuç olarak, tasarım ve performans açısından harika bir model olan LG G4’ü edinmemeniz için hiçbir sebep yok.

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5

Xperia serisinin minimal ve OmniBalance tasarımından şaşmayan Sony, bu modelinde de aynı tasarımı uygulayarak, daha mat renk seçimleri ile karşımıza çıktı. Pek çok güruhun en sevdiği Android telefonlardan biri haline gelen, bir nevi fenomen olan Xperia serisi, performansı, batarya gücü ve kamera değerleri ile göz kamaştıran serilerden biri haline geldi. Z5 de, bu modellerden biri ve fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2900 mAh batarya değeri ile tam bir canavar olan Xperia Z5, donanım tarafında Snapdragon 810 ile güçlendirilirken, 23 megapiksel ana, 5,1 megapiksel ön kamerası ile gönüllere taht kurmuş durumda. Çoğu insan, Z serisinin harika kameralarından ve çekim yöntemlerinden haberdardır; nihayetinde, Sony kameralarından söz etmekteyiz. Velhasıl, piyasanın en iyi kameralarından birine sahip Sony. 5,2 inç büyüklüğündeki ekranı ile, pek çok meseleyi tabiri caiz ise “tıkır tıkır” halledebileceğiniz Z5, sizi bekliyor.



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.