Web Siteniz için Android Uygulaması Nasıl Yapılır?

Mobil, Webmaster
Web Siteniz için Android Uygulaması Nasıl Yapılır

Web Siteniz için Android Uygulaması Nasıl Yapılır? sorusunu, başlıkta da görüntülediğiniz gibi yanıtlayacağımız bu yazımızda sizlere en güzel seçenekleri sunarak; Web sitenize ait bir Android uygulamasını nasıl yapabileceğinizi göstereceğiz. Günümüzde mobil dünyaya kayan ilgi ve alaka gün geçtikçe artarken, sizin de yahut projenizin de mobil dünyaya erişmesi ve boşa kürek çekmemesi gerekiyor. Aksi halde pek çok otoriter sitenin aldığı yeri, siz alamayabilir, ve hatta var olan yerinizi dahi kaybedebilirsiniz. Özellikle pek çok uygulama ve oyun, artık mobil dünyada erişilebilir durumda ve artık insanlar işlerini bu aplikasyonlar üzerinden, mobil cihazları ile hallediyorlar. Mobil cihazlar ile halledilen işler, bilgisayar yahut masabaşı herhangi bir iş gerektirmediğinden, insanlar, bilgisayarın başına oturmaya dahi ihtiyaç duymayabiliyor. Böyle bir düzende mobil uygulamanızın olması, sizlere pek çok avantaj ve nitelik kazandıracaktır. Gerek ziyaretçi, gerek seo, gerek kalıcılık açısından projenizin bir Android uygulamasının yapılması gerekir. Websiteniz için Android Uygulaması Nasıl Yapılır adlı yazımızda sizlerle bugün pek çok ücretsiz Android aplikasyonu yaratan web sitesi inceleyeceğiz. Bu sayede ücretsiz bir şekilde web sitenizin Android uygulamasını yaratabileceksiniz. Hem de birkaç tıkla. Ancak, bundan önce soru ve cevap yolu ile Web Sitenizin Android uygulamasının olması, ne gibi avantajlar sağlar, öğrenelim.

Seo Açısından Yarar Sağlar mı?

Bu soruya verilecek doğru bir cevap yok. İhtimalen, evet. Zira, kalıcılık düzeyindeki ziyaretçiler sitenize ziyaret sağladıkça, sizler daha fazla hit kazanırsınız ve bu sayede geri dönen ziyaretçinin memnun olduğu, sitenizden gayet memnun kalıp geri döndüğü de Google tarafından anlaşılır. Bu sayede hem hemen çıkma oranları, hem de pek çok yüzdeniz iyi yönde artış sağlar. Bu sayede, siz de projeniz ile ziyaretçiler arasında kalıcı bir köprü oluşturmuş olursunuz.

Ziyaretçilerin Kalıcı Olması için Gerekenler Nelerdir?

Responsive Bir Tasarım: Responsive, yani mobil cihazlara uyumlu ve kendini her cihaza uyumlu hale getirebilen bir script yahut tema kullanmak, Web sitenizi hem tarayıcıdan hem uygulamadan açanlar için kolaylık sağlar. Ziyaretçiler, bu sayede sitenizden çıkmak istemez ve kolayca sitenizi kullanıp, uygulamanızda gezebilir.

Kolay Kullanımlı Bir Tasarım: Kolay kullanımlı bir tasarım, Responsive bir web sitesinden geçse de bundan daha önemlisi kategorilerin ayrılımış, düzenli ve temiz bir web sayfasının oluşturulmasıdır. Bu kriterlere uygun bir web sayfası ziyaretçilere daha çekici gelir ve böylece ziyaretçiler sitenizde daha fazla dolaşıp, daha kalıcı yer edinirler.

İlgi Çekici İçerik: İlgi çekici bir içeriğin oluşturulması da bu uğurda çok önemli, özgün ve ilgi çekici içerikler ziyaretçinin siteye sık sık ziyaretini ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Bir süre sonra yeni kullanıcıdan çok, eski kullanıcıların sitenizde belirdiğini görebilirsiniz.

Web Siteniz için Android Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bunun pek çok yolu var, o yollardan birkaçı online web siteleri aracılığı ile uygulamalar yaratarak sitenizin yansısını uygulama içine gömmek. Bu sebepten sıfırdan bir Android uygulaması yazdırmayacaksanız, yukarıdaki özellikle tasarım konusunda kriterler epey önem arz etmekte.

Appsgeyser

Appsgeyser, sizlere en hızlı bir biçimde, kodsuz ve düzenli Android uygulamaları yazar. Kısa süre içinde içerisindeki belli şablonlara uygun pek çok uygulamayı kendinize göre düzenleyebilir ve içini kendi içeriğiniz ile doldurabilirsiniz. Ancak, bizim işimiz elbette web sitemizi yansıtan, web sitemizi içine gömebilecek bir aplikasyon yaratmak. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayacağız:

Adım 1: http://www.appsgeyser.com/create-url-app/ adresine girelim ve Website bağlantımızı girip Next butonuna tıklıyoruz. Bu sayede yandaki mobil cihazda web sitemizin görünümü beliriyor. App’ımız bu şekilde olacaktır.

Adım 2: App Name bölümüne uygulama isminizi, App Description kısmına uygulamamız hakkında açıklamamızı girerek, “Create App” butonuna tekrar tıklıyoruz ve uygulamamız hazır bulunuyor. Dilerseniz “Custom Icon” kısmına tıklayıp kendi ikon resminizi de ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Sitenizin Android Uygulaması hazır. Hızlı ve kolay bir şekilde Android Aplikasyonumuzu yarattık ve .apk dosyasını tarafımıza aldık. Bu sayede ziyaretçilerin kolayca indirebileceği bir Android Uygulamasına sahibiz.

Bunun gibi pek çok site mevcut ve Web Sitenizin Android Uygulamasını yapmak amacı ile hızlı pek çok online araç var. Ancak, siteniz Responsive, yani mobil uyumlu değil ise bu uygulamalar aracılığı ile başarı yakalayabilmeniz epey zor. Eğer ciddi bir proje istiyorsanız, bu uygulamaları responsive bir site üzerine yaratınız ve bunun akabinde yayınlayınız. Aksi halde, masaüstü görünümünü uygulamasında gören bir ziyaretçi, nereye geldiğini anlamaz ve uygulamayı birkaç dakika içerisinde beğenmeyip siler.

Ücretli olarak, Responsive bir tasarımınız olmasa da sıfırdan Android uygulamanızı oluşturabilirsiniz. Eğer kod bilginiz varsa bu durumu kendiniz yapabilir, eğer yoksa, belli başlı geliştiricilerden yardım alarak Android uygulamanızı kodlatabilir ve ziyaretçilerinizi mobil taraftan bu yolla çekebilirsiniz. Böylece, hem masaüstü versiyonunuz hem mobil araç versiyonunuz ve uygulamanız olacaktır.

Web Sitenizin Ücretsiz Android Uygulamasını Yapın

Aşağıdaki sitelerle ücretsiz bir şekilde, web sitenizin android uygulamasını yapabilirsiniz. Appsgeyser alternatifleri arasında en iyileri, aşağıda sunduklarımızdır.

  1. http://www.appypie.com/convert-website-to-mobile-apps
  2. http://www.appyet.com/
  3. http://tr.ibuildapp.com/
  4. http://web2apk.com/


Comments

    1. Uygulamanızı Google Play’e yüklemek için aşağıdaki adrese tıklayın. Play Store’a uygulama ekleyebilmek için senelik 25$’lık ücreti ödenemeniz gerekmekte. Sonrasında linkteki panelde uygulama eklemek için gerekli alanları bulabilirsiniz.
      Google Play Developer Console

  1. Güzel siteler fakat bence sadece görünümlük uygulama oluşturuyor. İş sitedeki temada bitiyor. Responsive tema yoksa sitede pekte bir anlamı yok aslında.

  2. Güzel anlatım olmuş fakat bunun yerine hazır uygulama satan siteler mevcut bkz. envato market hazır web site uygulamasını belli bir fiyata satın alıp kendi web sitenize göre değiştirip googleplay’e koyabilirsiniz.

  3. gerçekten çok teşekkür ediyorum günlerdir bunu arıyordum aradıklarım hep uygulama ileydi ve benimde kod bilgim olmadığı için yapamıyordum çok teşekkürler bunu google playa ücretsiz atmanın herhangi bir yolu yokmu acaba

  4. Çok güzel bir makale olmuş.Bu işe atılmak isteyenlere çok yardımcı olacaktır.Bende zaten böyle bir projeye atılmak istiyordum makale için teşekkürler 🙂

  5. Bence çok yararlı bir makale olmuş,bu işlere yeni başlamak isteyenler için dediğim gibi çok yararlı bir makale,ve anlatım şeklinizde çok güzel ama daha detaylı bir anlatımınızı bekliyorum teşekkürler 🙂

  6. Merhaba ben yukarıda bahsettiğiniz siteden mobil ayarları yaptım 25 dolar ödediiğimde mobil sitemi nasıl tanıyıp play store koyucam onu anlayamadim

    1. Siteniz için oluşturduğunuz mobil uygulama için verdiğimiz linkten Google Play Store’a başvuru yapmanız gerekiyor. 25$ zaten Google’a ödeniyor.

  7. Verdiğiniz bilgiler sayesinde uygulama yazma konusunda bilgisi olmayan insanlar bile kolaylıkla sitelerinin mobil uygulamasını yapabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.