Hootsuite ile Sosyal Medya Tek Çatı Altında!

Mobil, Teknoloji
hootsuite

Akıllı cihazlarınız üzerindeki sosyal medya uygulamalarınızın her biri megabaytlar olarak tabir edebileceğimiz yerler kaplamakta ve bu da sizin haliyle canınızı sıkmakta, biliyoruz. Örneğin, bugün facebook’un asli android uygulaması bir süre kullanımdan sonra yaklaşık 400 MB’lık bir alanı kaplıyor telefonunuz üzerinde ve yüksek segment telefonlar için verilebilir bir alan olsa da; orta segmentteki pek çok telefon için izin verilebilecek bir alan değil. Twitter’ın kapladığı alan da Facebook kadar olmasa da bahsettiğimiz segmentlerdeki telefonlar için can sıkıcı düzeyde. Diğer sosyal medya uygulamalarına göz attığımızda, her birinin bu kadar alanı kapladığını düşündüğümüzde; işler içinden çıkılmaz bir hale bürünüyor. İşte böyle durumlarda akıllı cihazların resmi olmayan ancak üçüncü parti uygulamaları giriyor devreye.

Sosyal medya uygulamalarınızı, sosyal medya hesaplarınızı tek bir uygulama altında toplayıp takip etmek istemez misiniz? Hem de resmi olan uygulamalarından herhangi bir eksiği olmaksızın. Bu sayede hem alandan tasarruf edip, hem de ram dağılımından tasarruf ederek cihazınızı stabil bir biçimde tutabilir, şarj sürenizi uzatabilir, yarattığınız alana başka “işe yarar” şeyler atabilir ve cihazınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Bu alanda öncelikli olarak iki uygulama tanıtacağız.

HootSuite

Hootsuite, sosyal medya hesaplarınızı tek bir çatıda toplayan en iyi uygulamalardan biri. Akıllı cihazlarınızın marketlerinde bulabileceğiniz –şu an sadece Android Play Store ve AppStore’de bulunuyor– bu uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirmeniz mümkün. Hootsuite’i yüklediğinizde, açılan pencere sizden herhangi bir sosyal medya hesabınız ile kaydolmanızı isteyecek. Aslen twitter için geliştirilmiş bu aplikasyon sonrasında pek çok sosyal medya hesabına entegre edildi. Dilediğiniz hesap ile kaydolduktan sonra, karşınıza daha fazla hesap eklemek (import) adına bir ekran gelecek ve siz buradan dilediğiniz sosyal medya hesabını uygulamaya entegre edebileceksiniz. Daha sonra da edebilmeniz mümkün, hatırlatmakta fayda var. Hootsuite ile, Facebook, Twitter, Google Plus, Instagram, Foursquare, Swarm, LinkedIn gibi pek çok sosyal medya hesabını tek bir uygulamada izleyebiliyor ve resmi uygulamalarının yaptığı her işi yapabiliyorsunuz.

hootsuite

Bir web uygulaması da bulunan HootSuite ile web alanında da pek çok hesabı birden yönetebilmeniz mümkün. Bu durum özellikle fazla hesap yöneten kullanıcıların, sosyal medya yöneticilerinin ve seo uzmanlarının işine oldukça yarayabiliyor. Zira, tek tek girip çıkmaktansa tek bir ekranda onlarca hesap görmek elbette daha iyi bir iş oluyor onlar için. Hem zahmetsiz, hem de hızlı bir şekilde hesapları hem izleyip hem diledikleri gibi kontrol altında tutabiliyorlar. Bu sebepten HootSuite iş yerleri ve şirketler için de geliştirilen sürümünü sizlere Hootsuite Enteprise olarak sundu bile. Ücretli olan bu sürümün detaylarını web sitesinden bulabilirsiniz. Özet olarak çoklu sosyal medya yöneticiliği ve benzeri bir iş üzerinde çalışmanız gerekiyor ise HootSuite web uygulaması tam size göre.

hootsuite

Sosyal medyada çok gezen, interneti tabiri caiz ise sosyal medya haricinde kullanmayan, web 5.0 siteleri ile haşır neşir olan bir kişilik ve akıllı telefon kullanıcısı iseniz, Hootsuite tam sizlik bir uygulama denilebilir. Hele ki orta segment telefonlardan birini kullanıyorsanız, Hootsuite sizin için biçilmiş kaftan oluyor.

Bir de bunun alternatifi olan, sosyal medyayı iş için değil de yukarıdaki sebeplerden kullanabileceğiniz bir uygulama daha mevcut.

Buffer: Social Media & Twitter

Buffer da tıpkı Hootsuite gibi sosyal medya hesaplarınızı tek bir uygulamada toplayan; aplikasyonlardan bir tanesi. İş ve sosyal medya yöneticiliği için çok da ideal olmayan uygulama internet kotanız, ram durumunuz ve doğal olarak şarj durumunuzda tasarruf etmek için kullanılabilecek uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Zira, bunun enteprise sürümü olmadığı gibi bugları bile var. Bu sebepten HootSuite kadar tercih edilmeyen uygulamayı yine de kullanmak isterseniz Google Play Store ya da AppStore‘den ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bir alternatif denemenin zararı olmayacağı gibi, size hoş gelebilecek olan bir aplikasyonun denenmesinde de zarar olmayacak; aksine, yarar sağlayabilecektir. Zira, bu uygulamanın stabilizasyonu ya da görünümünü daha çok beğenebilir, bu uygulama size daha yeterli gelebilir ya da benzeri bir durum olursa; bu uygulamayı kullanmayı seçebilirsiniz. Bu sebepten, alternatifleri değerlendirmek her zaman iyidir.

buffer social media twitter

Buffer, Twitter, Facebook, Google Plus ve LinkedIn uygulamalarını destekliyor. Zamanla daha fazla sosyal medya aracı entegre edilir mi bilmiyoruz ancak en popüler olanları entegre etmesi de yeterli gibi görünebilir sizlere. Fazla ram kullanımı yapmayan uygulamanın şikâyet edilen en kötü yanı buglarının çok fazla olması ancak bu kullanıcıdan kullanıcıya değişebiliyor, kimisi hiç bug bulamıyor ve uygulamayı düzgün bir biçimde kullanabiliyor. HootSuite ile karşılaştırıldığında elbette Hootsuite’nin bir adım önde olacağı karşılaşmanın en ilginç yanı da Google Play Store puanları olsa gerek. Buffer, puanlamada 4.3 ile HootSuite’den daha ön sırada yer alıyor. Bu, elbette kullanım fazlalığı yahut azlığı olarak nitelendirilebilecek bir puanlama sistemi ancak bunun da ilginç bir nokta olması su götürmez.

Özetle, sosyal medya yöneticisi iseniz yahut onlarca sosyal medya hesabını tek bir gözle takip etmek istiyorsanız HootSuite’yi; sıradan bir kullanıcı iseniz ve telefonunuzun şarj süresinin daha uzun süre gitmesini istiyorsanız, tek bir uygulamadan hızlı bir şekilde sosyal medya gezintisi yapmak istiyorsanız; Hem Hootsuite’yi hem Buffer’ı kullanabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.