Anahtar Kelime Bulma Araçları

Webmaster
Anahtar Kelime Bulma Araçları

Bugünkü yazımızda Seo ve projeleriniz için kullanabileceğiniz Anahtar Kelime Bulma Araçları hakkında bilgiler vereceğiz. Bir önceki yazımızda sizlere sunduğumuz Anahtar Kelime nedir ve bulurken nelere dikkat edilmelidir sorularının cevabında, aslında pek çok şeyi açıklamıştık. Seo ve Seo değerleri açısından hem rekabeti olmayan hem de olabildiğince yüksek teklifli kelimeleri bulmak, önem arz ediyordu. Dikkat etmeniz gereken, gerektiğini düşündüğümüz daha fazla bilgi için; Anahtar Kelime Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. Bugün de bu projeler hakkında bir dizi anahtar kelime bulma aracı paylaşmayı ve bunun sizin proje geliştirme aşamasında, projenize katkı sağlamasını umuyoruz. Elbette, pek çok araç var ve bunların hangisini kullanacağınızı bilememeniz epey normal, ancak en doğru araçları paylaştığımızdan ve paylaşımımızda bulunan tüm araçları emin bir şekilde kullanabileceğinizden şüpheniz olmasın. Zira, yapılan her türlü işlemde en doğru sonuçları aşağıdaki araçlar verecektir.

Şimdi dilerseniz araçların tanıtımına geçelim.

Adwords Anahtar Kelime Bulma Araçları

Anahtar Kelime Bulma Araçları

Aslında Adwords dediğimiz hadise, daha çok Google’a reklam vermek için büyük şirket ve projelerin kullandığı bir araç. Adwords üzerinden Google, kendi arama motoruna reklamlar alır ve bunların öne çıkmasını sağlar. Bu sayede Google tarafından oluşan Algoritmalarının oluşturduğu sıralamayı sallayabilir ve anahtar kelimelerinizde “sponsorlu” olarak en üst sırada bulunabilirsiniz. Genellikle büyük şirketlerin kullandığı bu aracı siz de Anahtar Kelimeler bulmak adına kullanabilirsiniz.

Rekabet hacmi, anahtar kelimede oluşan yoğunluk, size ve projenize bu anahtar kelimenin ne kadar kazandıracağı gibi pek çok konuda bilgiler veren Google aynı zamanda en doğru verileri de buradan sağlar. Siz de, en doğru bilgiler için Adwords kullanın. Çoğu insan Adwords’un doğru bilgiler vermediğini söyler ancak verse de, vermese de maalesef ondan başka temel alabileceğimiz tek bir araç yok. Zira, Google ürünü ve güvensek de, güvenmesek de en güvenilir olanı bu.

Adwords ile kolay bir şekilde anahtar kelimelerinizi bulabilir ve araştırmalarınızda kullanabilirsiniz. Basit bir kullanımı ve yalnızca google hesabınız ile giriş yapmanızı sağlayan bir paneli mevcut. Bu sayede, işlerinizi daha hızlı halledebilir, anahtar kelimelerinizi daha kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

SeoProfiler

Anahtar Kelime Bulma Araçları

SeoProfiler, aslında tamamı ile bir seo aracı olarak biliniyor. Ancak, anahtar kelime bulma konusunda da doğru verilerle öncü bir servis olduğunu belirtebilmemiz mümkün. Adwords servisine ek olarak o anahtar kelimedeki en yüksek hacimli siteleri görebilir ve bunlarla rekabete girdiğinizde onları takip edebilirsiniz. En büyük özelliklerinden biri de bu. Anahtar kelime bulmanın yanında, ek olarak projenizin gelişmesini sağlaması. Gerek rakip sitelerin takibi, gerek anahtar kelime analizi, gerek rakibinizin / rakiplerinizin yaptığı her hareketi takip etmeniz açısından; gerekse kendi backlinklerinizin kaliteli olup olmaması açısından SeoProfiler, sizin için ideal seçenek olabilir. İlk bir aylık kullanımı yalnızca 1€ olan Seoprofiler, anahtar kelime bulmanız açısından uygun bir araç gibi görünüyor. Bundan sonraki aylarda kullanmak isterseniz, belli başlı paketleri mevcut ve parasını sonuna dek hak ettiğini söylemek, mümkün.

ÜberSuggest

ÜberSuggest, sizin için en doğru anahtar kelimeleri ve anahtar kelimelerinize binaen alternatif, alfabetik önerileri sunan bir servis. Size aynı şekilde çekici gelen kelimeler hakkında istatistikler de sunan servisin en büyük özelliği alfabetik olarak anahtar kelimelerinize ek benzer kelimeler önermesi. İlgi çeken ve aranma hacmi yüksek her kelimeyi kendi adınıza kullanabilmeniz mükün. Ancak, çok detaylı istatistiki veriler beklememenizi de söylemem gerekir. Her şeye rağmen ücretsiz olması, ve doğru veriler sunması bu servisi kullanılabilir servislerden yapan etmenlerden.

Keywordtool.IO

Keywordtool, aslında premium bir servis ancak başlangıç için sizlere iyi fikirler verebilir. Teklif, rekabet gibi pek çok şeyi gizliyor ve premium olmanız dahilinde sizlere veriyor ancak hepsi bu kadar. Benzer anahtar kelimeler bulmak aracılığı ile kolaylık sağlayan bu servisi, söylediğimiz üzere yalnızca benzer anahtar kelimeleri bulmak amacı ile kullanın. Aksi durumda işlevsiz ve çok da iyi olmayan bir araç. Tıpkı UberSuggest gibi benzer anahtar kelimeleri alfabetik olarak sizlere sunan ve benzer anahtar kelimeleri bulmak amacı ile iyi bir araç olan Keywordtool’u kullanabilirsiniz.


Bunlar gibi pek çok Seo aracı mevcut ve kullanımları, prensipleri her araca göre değişiyor. Ancak önerim, ilk olarak Adwords kullanmanız. Hem google ürünü olduğundan hem de pek çok işte güvenilirlik sağladığından Adwords anahtar kelime bulma aracı sizin için ideal olacaktır. Ayrıca, rakibiniz olan pek çok siteyi vermese de, ücretsiz olması; geniş bir kullanım alanı olması, seçeneklerinin fazla olması Adwords’ü Adwords yapan etmenlerden.

Seo yahut proje için kullanacağınız ideal SeoProfiler ise, başlangıç için biraz fazla bir program yahut araç olarak karşımıza çıkıyor. Eğer ileri derecede web bilgisine ve seo işleri hakkında bilgiye sahipseniz, sizin için ideal bir program / araç olabilir SeoProfiler, ancak bunun dışında, başlangıç düzeyinde bilginiz varsa Adwords, sizin için çok daha uygun.

Diğer Anahtar Kelime Bulma Araçları da, bunlara alternatif olarak, kullanılabilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.