Android Cihazınızı Özelleştirin!

Mobil
unnamed

Merhaba, bu yazımızda sizlere Android cihazınızı nasıl özelleştirebileceğinizden bahsedeceğiz. Biliyoruz, her seferinde açılan aynı menü ve ekrandan siz de sıkıldınız. Özellikle Ios kullananların JB (JailBreak) yapmadan özelleştirme yapamamasını göz önüne alırsak aslında biraz şanslı bile sayılabilirsiniz. Zira, sizler özelleştirme yapmadan belli aplikasyonlar ile temalarınızı güncelleyebilir ya da yenileyebilirsiniz, hem de zil sesine kadar. Bunları yapmak ise pek zor olmayan bir durum ve kısa sürede yapılabilecek olan işlerden oluşmakta. Ayrı ayrı, duvar kağıdı, zil sesi, ikon seti aramaya gerek kalmadan tüm gereçlerinizi tek bir çatı altında birleştiren harika tema aplikasyonları (uygulamaları) mevcut ve bu konumuzda sizlere onların en iyilerini tanıtmaya gayret edeceğiz. Yazacaklarımız, tecrübelerimiz dahilinde yazılanlardan ibaret olacak ve kullanıp kullanmamak, beğenip beğenmemek elbette sizin takdirinizde olacaktır. Ancak, bizim Android ekosisteminde daha iyi uygulamalar bulamadığımızı da belirtmek gerekir. Orta ve yüksek segment akıllı ve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bu uygulamaları telefonunuza ücretsiz yükleyebilirsiniz ancak uygulama içinde satın alınabilecek materyaller de olabilir.

 

  1. Themer

    Themer, Android ailesinin beta modundaki en iyi launcher (başlatıcı) dizisinden biri. Beta modunda olması stabilizasyon ve bazı eksikliklere sebep olabiliyor ancak bu themer’in iyi olmadığını göstermiyor. Sürekli güncellenen tema arşivi ve eklentileri ile sizlere iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan Themer ailesinin birbirinden güzel temaları mevcut. Bu uygulama ile telefonunuza yepyeni bir görünüm aşılamak mümkün. Entegre ettiğiniz her temanın farklı uygulamaları mevcut olsa da bunları düzenleyebilmeniz de, keza öyle. Özgür bir aplikasyon olan Themer ailesine kendi temanızı da yapıp gönderebiliyor, bu sayede siz de bu aileye katkıda bulunabiliyorsunuz. Tema arşivinin çoğu zaten bu şekilde oluştu denebilir. Henüz beta modunda olmasına rağmen epey kullanıcısı olan uygulamanın en kötü yanı sanıyoruz ki şarjı sömürmesidir. Temaların düzenleri gereği çok fazla aplikasyon çalıştırması sebebi ile, themer orta segment ve şarjı dayanmayan telefonlar için tercih edilmeyen bir uygulama olarak karşımıza çıkmakta. Bunun dışında elbette sade ve çok fazla eklenti ya da uygulama desteği gerekmeyen temaları da mevcut ancak; yüksek segmentteki temaları gördüğünüzde o sade temaları asla istemeyeceğinizi de bilmekteyiz. Android ailesinin en iyi görüntü sağlayan başlatıcısı olarak tarihe geçen uygulama eğer stabilizasyon ve diğer ayarlamaları da gerçekleştirirse, tarihinin en iyi başlatıcı uygulamalarından biri olabilmeye aday. Themer’i Google Play Store’den ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Temalar da keza, ücretsiz ancak temaların içerdiği eklenti ya da uygulamaların ücretli olması beklenebilir.

    unnamed
    Uygulama Bağlantısı: http://themerapp.com/

  2. Nova Launcher

    Alanının en stabil başlatıcısı olan Nova Launcher‘i bir kez telefonuna kurmayan Android kullanıcısı yoktur diye düşünüyoruz. Var mıdır? Varsa bizimle değildir. Nova Launcher, söylediğimiz üzre alanının en stabil ve en akıcı başlatıcı uygulamalarından biri ve bunu yılların verdiği tecrübeden alıyor denebilir. Android ailesinin en yaşlı başlatıcı uygulamalarından biri olan Nova Launcher, kendisini cihazların başlatıcılarından dahi önde gören bir kullanıcı kitlesine sahip olmakla beraber, çok sevildiği de bir gerçek. Akıcılığı, stabilliği, optimizasyon kolaylığı ve özelleştirilebilir olması ile tabiri caiz ise “on numara” olan bu launcher, Android cihazınıza hükmetmenizi sağlayacak iki numaralı “en iyi”miz. Scroll (kaydırma) efektleri, gesture (parmak ile yönetme) özelliği gibi pek çok akıllı özelliği olan başlatıcının en sevilen yönlerinden biri de elbette pratik kullanımı. Pratik kullanımdan kastımız elbette kısa yolları tek tuşla açabiliyor ya da tek bir parmak hareketi ile dilediğiniz şeyi yapabiliyor olmanız. Orta ya da yüksek segmentte bir telefonunuz varsa, hem görsele, hem stabilizasyon ve hıza önem veriyorsanız, themer kadar görsel olmasa da Nova Launcher’i deneyebilirsiniz. Prime versiyonu şu sıralar 10 TL olan bu uygulamanın bedava sürümü de bulunmakta. İndirip deneyerek görüşlerinizi buraya aktarabilmeniz mümkün. Google Play Store üzerinden indirmeniz için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanmanız yeterli.

    Nova-Launcher-Beta-630x315
    Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher.prime

  3. Buzz Launcher

    Görsellik mi arıyorsunuz sosyallik mi? Bu uygulamada ikisi de var! Evet, Buzz Launcher sizler için üretilmiş hem bir sosyal medya, hem de bir başlatıcı uygulaması. “Homepack” adını verdiği temaları ile ün salan yazılım, telefonunuza yeni bir görünüm verirken bunu sosyal medyada ve Buzz Launcher Feed‘deki arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor. Kendi temalarınızı yapıp paylaşabileceğiniz bu sosyal medya uygulamasında aynı zamanda kullanıcıların yaptığı binlerce homepack’ten birini kendi telefonunuza uygulayabilirsiniz. Ana ekranınızı dilediğiniz gibi dekore edebildiğiniz uygulama, ücretsiz ancak Themer gibi uygulama dışında, yüklediğiniz temalar dahilinde eklentileri ve uygulamaları satın almanız beklenebilir. ve Themer gibi, yüksek şarj yiyen temalar da çoğunlukta ve bu şarjınızı sömürebilir. Bu sebepten dikkat etmeniz gereken elbette bu temaları orta segment ya da şarjı çabuk biten bir telefonunuz mevcutsa kullanmamaya gayret göstermek. Hatta, buzz launcher’i kullanmamanız daha doğru olabilir zira “sade tema” diyebileceğimiz tema sayısı epey az. Bunun yanında yüksek segmentte, şarja dayanıklı telefonlar için harika temaları olan bu başlatıcıyı kolay bir şekilde cihazınıza kurup kullanmaya başlayabilirsiniz. Alıştığınız vakit kendi temalarınızı yapabileceğiniz bu uygulamayı Google Play Store‘den ücretsiz indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Son olarak, bu uygulamanın da themer kadar değil ancak; stabil “olamadığını” belirtmekte fayda var.

    Buzz_Launcher_04
    Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.