Olmazsa Olmaz Android Uygulamaları #4

Mobil
Android Uygulamaları

Merhaba, fırsat buldukça yazabildiğim Android uygulamaları tanıtımlarından birinde daha, sizlerle birlikteyiz. Bu haftaki uygulamalar tamamı ile birbirinden bağımsız, çoğunlukla gerekli olan bir dizi uygulamadan oluşacak ve işe yarama prensibi, gencinden yaşlısına göre değişim gösterebilecek. Bunlara dikkat ederek “gerekli” görüp görmediğinizi düşünmenizi temenni ediyor ve; başlıyoruz.

booking.com_logo_white_1000

 

Booking

Booking, yıllardır alanında faaliyet gösteren lider uygulamalardan bir tanesi. Uygulama, aynı zamanda Android ve IOS sistemindeki aplikasyonlarından önce bir web sitesi olarak yayın hayatına devam ediyordu. Özellikle bu platformlardaki aplikasyonları sayesinde kısa sürede çok fazla üye kitlesine sahip olmayı başaran web sitesi; şu anda doğrulanmış olarak 44 milyondan fazla üyeye sahip. Web sitesi, proje ya da uygulama -her nasıl çağırmayı dilerseniz- ağında 640,000 otel barındırıyor ve bunun yanında yukarıda da belirttiğimiz üzere 44 milyondan fazla doğrulanmış, yani bu otellerde konaklamış üyeye sahip. Uygulamanın asıl amacı da bu. Otelleri ve burada barınan konukları ağa katmayı çabalayan uygulama bugünlerde tüm dünyadaki otellerin lokomotifi olarak görülmekte zira; konaklamak isteyen her insan bu uygulama ile görüşleri ve oteli incelemekte. Aynı zamanda, bu otellerde konuk olan kişiler de bu uygulama aracılığı ile oteli puanlamakta, görüşlerini bildirebilmekte. Prensip olarak bu şekilde çalışan Booking içerisinde arama yaparken sadece şehrinizdeki otelleri listelemeyebiliyor, bunları da içlerinde spesifize edebiliyorsunuz. Örneğin, iki banyolu ya da tek banyolu; havuzlu ya da havuzsuz gibi seçenekleri kendiniz belirleyebiliyor, böylece kafanıza en uygun otelleri listeleyebiliyorsunuz. Bu durum hem zamandan hem de bütçenizden olabildiğince tasarruf sağlıyor. Zira fiyat kısıtlamasını da kendiniz belirlemektesiniz. Sizlere kampanyalar hakkında detaylı bilgiler vermesini istediğiniz takdirde, bunu düzenli bir şekilde yapan ve kendi içerisinde de kampanyalar sunan uygulamayı ücretsiz kullanabilir, otel araştırmalarınızı insanların öznel görüşleri ışığında yapabilir ve seçiminizi dilediğiniz kriterleri baz alarak gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, google play store’den Booking uygulamasını indirmek. 640.000’den fazla otel ve bu otelde konaklayan, doğrulanmış konuk yorumları, sizi bekliyor.

Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.booking&hl=tr

 

gazeteler

 

Gazeteler

Gazeteler, Türkiye’deki bütün ulusal gazetelerin web sitelerine, hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz mobil uygulamalardan biri ve en stabili denebilir. Alanında pek çok uygulama barınmasına rağmen, alanındaki tüm uygulamaları geçip zirveye oturan bu uygulamanın elbette işlevselliği ile zirveye eriştiği gözlemlenebilir. Kolay kullanım yapısı ve hızlı olması, özellikle yaşlı ve akıllı cihaz kullanan çoğu insanın tüm derdine deva olmakla kalmayıp, onları sevindiriyor da. Zira, gerek zaman geçirmek amacı ile, gerek gündemden haberdar olmak amacı ile yaptıkları bu etkinlik kendilerine birçok uygulamada olduğu gibi, eziyet olmuyor. Eziyetten öte, bu uygulama ile bir keyfe dönüşüyor. Sadece yaşlılar için değil, diğer bütün yaş kategorileri için de kullanımı sağlanabilen bu uygulamada amaç elbette gündemden haberdar olmanızı sağlamak. Otobüste, yolda, kafede, akıllı cihazınız ve şarjınızın olduğu her yerde kullanabileceğiniz bu uygulamaya Play Store üzerinden ücretsiz sahip olabilir ve gazetenizi, sadece gazetenizi değil, bütün gazeteleri, akıllı cihazınız üzerinden rahatça okuyabilirsiniz. Gündemden kopmamak, günceli takip etmek isteyenler için mütemadiyen yanlarında tutabilecekleri bir uygulama olan Gazeteler’i siz de edinin.

Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobikolik.tumgazeteler

 

wattpad-logoWattpad

Wattpad, mobil ağın en popüler kitap okuma uygulaması olarak Play Store’de, şu sıralar üst sıralarda yerini almakta. Başlarda sadece telif hakları olmayan ya da kullanıcılardan “upload” yolu ile gelen tanınmış yazarların romanlarını yayınlayarak kullanıma açılan ve bu amaçta yürüyen uygulama; sonralarda, kullanıcılar tarafından yazılmış hikâye ve romanların yayınlandığı sosyal bir mecra oldu. Bu prensipte şimdilerde milyonlarca genç, yazar olma hayali ile buraya yazdıklarını göndermekte ve okunmalarını beklemekteler. Geçtiğimiz aylarda Wattpad’de milyonlarca okunan bir romanın basılı halde kitaplaştırılması ve yazarın oldukça genç olması diğer yazarlara olabildiğince ilham verirken, bir yandan kendilerini ne kadar geliştirebileceklerini görmeye çalışanlarla dolu olan bir mecra olan Wattpad, oldukça kalabalık ve aktif bir yapıya sahip. Kalabalığın çoğunu gençler ve yazar olma hayali ile dolaşanlardan oluşturan Wattpad, alanının en aktif ve neredeyse tek sosyal mecrası. Bu amaç ile açılmış bir mecra daha yok zira olsa da Wattpad bu kadar tanınmışken tutunması oldukça zor. Özellikle yeni yayınevleri bu gençlerin kitaplarını basarak hem kendilerini, hem yazarı tanıtmaya çalışıyorlar. Wattpad kullanıcıları tarafından çok okunan bir yazarın rahatlıkla popüler bir yazar olabileceğini bilen yayın evlerinin amacı elbette yazarın popülaritesinden yararlanmak. Yazarın amacı ise, kitabını basılı hale getirmek. Kitaplar, basıldığı vakit olabildiğince satan türlerden ve gençler için “güzel” diyebilecekleri temalardan oluştuğundan ötürü herhangi bir kitapçıda, bunları “çok satanlar” rafında görebilmemiz mümkün. Gerek özgün kurgular, gerek fan fiction dediğimiz; tamamıyla kahramanların hayranları tarafından oluşturulan yan hikayeler olarak bilinen kurgular ile yazılan buradaki yazılar, ağın diğer kullanıcıları tarafından okunuyor ve Wattpad’de popüler olmuş bir yazar kesinlikle gerek maddi, gerek manevi, kazanıyor. Telif hakkı konusunda “matbu” olana dek herhangi bir garanti verilmeyen bu, çoğu özgün sayılamayacak kitapların kapak tasarımları da; içeriği de; yazar adayı tarafından oluşturuluyor. Ne kadar yeterli olduğu önemli değil, önemli olan okunabilmesi ve beğenilmesi. Wattpad, ücretsiz kitaplar sloganı ile yola çıkan bir oluşumken yılların verdiği şekillendirme ile şimdilerde kocaman, genç, aktif ve kalabalık bir sosyal ağ olmuş durumda. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve siz de yazarlık ya da okuyuculuk serüvenine adım atabilirsiniz.

Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=wp.wattpad

Bu yazıdaki uygulamalarımız, bunlardan ibaret. Uygulamalar herhangi bir reklam amacı güdülmeden tanıtılmıştır ve tamamı ile özgün, öznel yorumlar katılarak tanıtılmasına özen gösterilmiştir. Lütfen, bu duruma dikkat ederek alıntılarda bulunun ve alıntı yaparken blogisma kaynağını belirtin.

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.