7 Haftada YGS

Eğitim

Öğrenciler için üniversiteye yerleştirmede ilk aşama sınavı olarak bilinen YGS sınavı, alan kısıtlaması olmadan her dersten sorunun size kazanç sağladığı fakat katsayıların puanlamada değişiklik gösterdiği bir sınavdır. Kuşkusuz üniversiteye yerleşmede bu sınavın çok büyük bir rolü vardır. Bu konumuzda YGS sınavında 7 haftalık bir süreçte nasıl hazır olabileceğinize ve neler yapmanız gerektiğine değineceğiz.

İşte hafta hafta YGS’ye hazırlanma süreci;

1.HAFTA: YGS konularının analizi yapılmalıdır. Hangi ağırlık alanında eğitim görülüyorsa, o alanın derslerine yönelik yüzdelik araştırmalar yapılmalıdır. YGS’de en sık çıkan konular ve çıkma oranı düşük görülen konular belirlenmeli ve bunlar doğrultusunda dengeli bir çalışma programı hazırlanmalıdır. Çalışma programı yapılırken önemli konulara ağırlık verilip, sadece YGS konularının yer aldığı bir çalışma programı yapılmalıdır. Her konu için konu tekrarı ve test çözüm zamanları düzenlenmeli, bu derslere çalışma programında yer verilmelidir. Yüksek yüzdeye sahip derslerin konularına çalışma programında daha fazla yer verilmeli, programda yer alan her gün için ders ağırlıklarının öğrenciyi sıkmayacak düzeyde olmasına dikkat edilmelidir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra YGS maratonuna hazırlanma süreci başlayacaktır.

2.HAFTA: Çalışma programına uyumlu olarak hareket edilmelidir. Çalışma programına bu haftada adapte olunmalı ve sıkılmadan günlük programı bitirebilecek duruma gelinmelidir. İkinci haftada konu tekrarlarına devam edilmeli ve konu testleri ile konular kavranmaya çalışmalıdır. Farklı kaynaklardan sorular çözüp, yeni soru tiplerine aşina olunmalı ve yorum kabiliyeti geliştirilmeye başlanmalıdır.

3.HAFTA: Üçüncü haftada öğrencinin epey bir yol kat etmiş olması gerekmektedir. Öğrencilerin bu hafta sonra konu tekrarlarını yapması gerekir. Çünkü kalan süreçte YGS maratonu için tempo arttırılacaktır. Son haftada son konular öğrenilmeli ve her konu için çok sayıda konu testi çözülmelidir. Bu haftada öğrendiklerini test edebilmek adına klasik yazılılar indirip, çözmeye çalışmalısınız.

4.HAFTA: Üç haftalık süreçte konu eksiklerinizi kapattıktan hemen sonra bu bilgileri sağlamlaştırmanız gerekir. Bu yüzden de yeni bir çalışma programları hazırlanılmalıdır. Alanınıza ait olan dersler ve alan dışı dersler belirlenmelidir. Üç haftalık hazırlanma sürecinde eksik kaldığınız veya yetiştiremediğiniz dersler var ise bunlar çalışma programlarına öncelikli olarak yerleştirilmelidir. Alanınıza ait olan derslere yönelik hazırlayacağınız çalışma programına ağırlık verip, alan dışı dersler için daha az ağırlıklı bir program hazırlanmalıdır.

5.HAFTA: Bu haftaya geldiğinizde kesinlikle konu eksiğinizin kalmaması ve konu testleriyle birçok konunun pekişmiş olması gerekir. Artık gerçek YGS maratonu sizin için başlamıştır. Genel tarama testleri ve günlük minimum 600 soru çözerek sınava hazırlanın. Çok fazla hata yapılan konular belirlenip, o konulara yoğunlaşılmalıdır. Günlük çözülen soru sayısını her gün arttırılıp, bilgi hanesi tazelenmelidir.

6.HAFTA: Tempoyu daha da fazla arttırıp, günlük soru çözme miktarı 800’ün üzerine çıkartılmalıdır. YGS denemeleri satın alınmalı ve analiz süreci başlamalıdır. Test çözmenin yanı sıra çıkma oranı yüksek olan konulara ait pratik yöntemler öğrenilmeli ve hızlı okuma taktikleri araştırılmalıdır. YGS denemeleri için özel bir program hazırlanmalıdır. Bu programda net sayıları, zaman, puan, başarı yüzdesi gibi ayıraçlar konulup, her gün 1 deneme çözerek öğrencinin gelişimi ve bilgisi ölçülmelidir.

7.HAFTA: Günlük test çözme sayısı bir miktar azaltılmalı ve LYS maratonu için hazırlıklara başlanmalıdır. Günlük çözülen deneme miktarı 2’ye çıkartılıp, YGS sistemi benimsenmeye çalışılmalıdır. Artık konu öğrenme ve yüksek net çıkarmak sizin için sorun olmayacaktır. Ancak süre sıkıntısı yaşıyorsanız bunun için özel çalışmalar hazırlamalısınız.

Eğer ki 7 haftalık süreçte bu çalışma şeklini benimserseniz YGS maratonuna hazır hale gelebilirsiniz. Aynı zamanda LYS konularının temelini kavramış olabilir ve LYS’ye hazırlanmak içinde ciddi bir zaman dilimi oluşturabilirsiniz.

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.