Olmazsa Olmaz Android Uygulamaları #8
MobilMerhaba, bu hafta da sizlerle en güncel ve kaliteli Android uygulamalarını paylaşmak için, Olmazsa Olmaz Android Uygulamaları serimizin sekizinci yazısını paylaşmaktayız. Önceki yazılarımıza “Mobil” kategorimizden ulaşabilir ve güncel olarak uygulamaları inceleyebilirsiniz. Uygulamaların her biri kendi oluşturduğumuz gözlemlerimiz dahilinde incelemeye alınıp, öznel değerler içermektedir. Bu sebepten her uygulama size hitap etmeyebilir yahut bütün uygulamaları da beğenebilirsiniz. Biz, olabildiğince açık bir şekilde artı ve eksi yönlerini -her uygulamanın- incelemeye ve sizlere aktarmaya çalışmaktayız.
B612 – En içten selfieler
B612, Line şirketinin fotoğraf çekme uygulamalarından birisi. Selfie dediğimiz öz çekim hareketinin popülerleştiği dünyamızda çoğu insan fotoğrafını filtreleyemeden yayınlamaz hale geldi; B612 de buna bir çare olarak yayınlandı ve şu ana kadar başarılı işler yapması ile meşhur. Başarılı fotoğraf yahut selfie filtreleri, ayarlamaları ve pek çok güzelliği ile B612 selfie çekmek isteyen herkes için ideal bir aplikasyon olmuş durumda. Retrica ile benzer yanları olan B612, Retrica’ya nazaran çoğu fotoğraf filtresini ücretsiz yayınlayan bir aplikasyon olduğundan, daha fazla tercih edilir durumda. Sizler de selfie çekimini seviyor ve bunu sık sık gerçekleştiriyorsanız, B612 uygulamasını deneyebilir ve görüşlerinizi Blogisma’ya iletebilirsiniz. Kolaj, ön filtre, parlaklık ve kontrast ayarı gibi pek çok özelliği bulunan B612, geliştirilmeye devam edecek gibi görünüyor. Line, sohbet ve görüntülü konuşma alanında biraz geriye düşmüş olsa da B612 ile Line şirketinin yükselişe geçtiğini söylememiz rahatlıkla mümkün. Hatırlatmakta fayda var, fotoğraf filtrelediğiniz ve çektiğiniz zaman, tıpkı Retrica uygulamasında olduğu gibi sağ alt köşeye bir watermark muhakkak beliriyor. Watermark’ı uygulamanın imzası olarak düşünebilmeniz de mümkün. Google Play Store’den ücretsiz olarak indirebileceğiniz uygulamayı şimdi indirip, yanınızda bulunmasını sağlayabilirsiniz; ne de olsa, nerede öz çekim yapacağınız belli olmuyor. 🙂
Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linecorp.b612.android
Poweramp
Biliyoruz, müzik dinleme geleneği değişti. Artık çoğu insanın herhangi bir online müzik dinleme servisine aboneliği yahut interneti var ancak arşivciliği sevenler ve mp3 dosyalarını telefonunda tutanlar için, müzik çalarlar hâlâ iş görür vaziyette. Ancak, ne kadar özelleştirilebiliyorlar, bu büyük bir merak konusu. Özellikle telefon içerisinde gelen Android’in varsayılan müzik çaları yahut Google müzik çaların neredeyse çok az özelleştirilebildiğini biliyoruz. Play Store üzerindeki çoğu uygulama da ya eksik yazılmış, ya da stabil değiller. Poweramp, bu özelliklerin hepsini “tam” olarak barındıran müzik çalarlardan biri. Muhteşem arayüzü, muhteşem özelleştirilebilir olması ve stabil olmasının yanında bir de şarj ömrünü kısaltmaması Poweramp’ı alanında öncü yapan etmenlerden. Elbette, pek çok insan özelleştirme yapmak istemez ancak pek çok insanın ekolayzır ayarları ile oynamak istediğini, ses modunu değiştirmek istediğini yahut müzik çalarının bir teması olmasını istediğini biliyoruz. Bunu bildiğimiz ve bildikleri için de, Poweramp üretiliyor. Google Play Store üzerinde 4.50 TL’ye kadar düşen uygulamayı bugün edinebilir ve onlarca temadan ücretsiz bir biçimde yararlanabilir, bunun yanında her güncellemeyi bir kez satın alarak sağlayabilir ve elbette müziğinizi dilediğiniz gibi özelleştirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Poweramp’ı satın almak için, öncelikle normal olan Poweramp versiyonunu indirip, sonrasında Poweramp Full Version‘u satın alarak; Poweramp’ı aktifleştirebilirsiniz. Bunun dışında destek verebilen bir de destek forumu mevcut olan Poweramp’ın doğrulama sorunu yahut herhangi bir problemde yanınızda olduğunu unutmamakta da fayda var.
Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxmpz.audioplayer.unlock
Moon+ Reader Pro
Moon Reader, Android alanındaki en iyi kitap yahut döküman okuma yollarından biri. Pek çok insanın gözlerini yoran Android’in bir de döküman yahut kitap okumak için kullanıldığını ön gördüğünüzde, işleriniz iyice zorlaşır ve ciddi biçimde bu durum eziyet halini alabilir. Buna engel olacak birkaç uygulama mevcut ancak Moon Reader bunların en iyisi olarak sahneye çıkıyor. Not alma, altını çizme, gece modu, dilediğiniz temaları yaratabilme gibi pek çok özelliği bulunan uygulamanın en muazzam yönü de project gutenberg adlı siteyi desteklemesi. Project Gutenberg sayesinde milyonlarca bedava kitap bulabilmeniz ve bunları dilediğiniz gibi indirebilmeniz, kullanabilmeniz, yasal bir biçimde mümkün. Bunu yapabilmek için bir internet bağlantısına ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Yahut siz, spesifik bir kitap eklemek istiyorsanız bunu da bilgisayarınız aracılığı ile ekleyebilir ve Moon Reader üzerinde, Android cihazınızda okuyabilirsiniz. Epub, Pdf ve daha pek çok formatı destekleyen uygulamanın Google Play Store’de Plus versiyonu ile tanışmanızı tavsiye ediyoruz zira bunları plus versiyonu ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Yine de denemek için lite, yani ücretsiz sürümünü edinebilirsiniz ve hoşunuza giderse plus sürümünü satın alabilirsiniz. Play Store üzerinde fiyatı 14 lira civarında olan bu uygulamanın verilen paranın hakkını veren bir uygulama olduğunu söylemek de mümkün ve su götürmez bir gerçek. Son günlerde yaygınlaşan bulut servisleri (dropbox, google drive, mega, cloud vs.) üzerinden de kitaplarınızı indirebilir yahut kitaplarınızı bu bölümlere Moon Reader aracılığı ile depolayabilirsiniz. Alanında en iyi uygulama olmasının tek sebebi elbette pek çok özelliği barındırması ve stabil olması olan Moon Reader’ın Plus versiyonu ile kitap okumanın zevkine ve gözlerinizin yorulmamasına; şaşıracaksınız.
Uygulama Bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreaderp