Instagram Sessize Alma Özelliği Geliyor!

Sosyal Medya
instagram sessize alma

İnstagram kullanıcıları tarafından merakla beklenen özellik sonunda geliyor. Kullanıcıların uzun zamandır instagram sessize alma özelliğini istemesi sonucunda, Instagram yönetimi harekete geçti ve özelliği yakında ekleyeceklerini duyurdu.

Birçok sosyal medya sitesinde ve uygulamasında yer alan sessize alma özelliği instagram üzerinde de uygulanabilir bir hale gelecek. Aynı şekilde çalışacağını düşündüğümüz sistem sayesinde diğer sosyal medya platformlarında alışmış olduğumuz diğer kullanıcı veya sayfaları sessize alabileceğiniz. Bu sayede takip ettiğimiz fakat ana sayfamıza düşmesini istemediğimiz kişi, kişiler ya da sayfaları sessize alarak bunu başarabileceğiz.

Instagram yönetiminin yapmış olduğu açıklama neticesinde beklenen özellik önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bizlerle olacak. Yapılacak güncelleme sonrasında kullanıcılara sunulacak bu özellik sık sık karşılaşmak istemediğimiz kişi veya sayfaları daha az görmemize yardımcı olacak. Yapmış olduğu paylaşımları çok sevmediğiniz ya da hoşlanmadığınız kişileri takipten çıkarmak istemiyorsanız onları instagram sessize alma özelliği sayesinde gizlemeyi başarabilirsiniz. Gizleme sonrasında onları takipten çıkmayacak yalnızca ana sayfanıza paylaşımlarının düşmesini önleyeceksiniz.

Peki, instagram Sessize Alma Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Instagram tarafından sunulacak olan bu özellik nasıl çalışıyor kısaca açıklayalım. Yapmış olduğu paylaşımlardan hoşnut olmadığınız arkadaşlarınız olabilir. Bu arkadaşlarınızı takipten çıkarmak istemiyor fakat paylaşımlarını sık sık da görüntülemek istemiyorsanız bunu yapılacak olan güncelleme sonrasında başarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken güncelleme sonrasında kişiyi sessize almak hepsi bu.

Sessize aldığınız kişi veya sayfaların yapmış olduğunuz bu işlemden kesinlikle haberi olmayacaktır. Karşı tarafa bir bilgilendirme veya uyarı iletilmeyecek olup kullanıcıların profilinde yer alan üç nokta ikonu sayesinde paylaşımlarını, hikayelerini ya da her ikisini birden sessize almanız mümkün hale gelecek.

Aklınıza takılabileceği için şu konuya bir açıklık getirerek yazıya son vereceğiz. Bu özellikle birlikte sessize alınan kullanıcıların yapmış olduğu etiketlemeler veya gönderilerinize yapacakları yorumlar sonrasında bildirim almaya devam edeceksiniz. Yalnızca ana sayfanıza paylaşım ve hikayelerinin düşmesini engellemenizi sağlayacak bir özellik olarak kullanıcılara sunulacak. Bu sayede takipten çıktığınızda üzüleceğini düşündüğünüz aile, akraba veya sık sık görmek istemediğiniz arkadaşlarınızı instagram sessize alma sayesinde üzmeden onların haberi olmadan bir nevi takipten çıkmış gibi olabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.