2016 YGS ve LYS Maratonuna Hazırlanacak Kişilere Taktikler

Eğitim
2016_lys_ygs_hazırlanacaklara_oneriler_taktikler

2016 yılı eğitim senesiyle birlikte dershaneler tamamıyla kaldırıldı ve bu sene sınava hazırlanacak öğrencilerde büyük bir endişe oluştu. Dershanelerin kaldırılmasıyla birlikte düzgün ve planlı çalışmayı tam olarak öğrenemeyen öğrenciler büyük sıkıntılar yaşayacak gibi gözüküyor. Bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve dershaneler olmadan da başarı sağlayabilmeleri için onlara yol göstermek adına bazı taktikler paylaşacağız. Bu taktiklerimizi ise 6 adımda anlatacağız. İşte 2016 YGS ve LYS maratonuna hazırlanma taktiği;

1.ADIM: Öncelikle bu sınava hazırlanan bir kişinin başarılı olabilmesi için temel bir hedefi olmalıdır. Bu hedef bir meslek yada bir üniversite olmak zorunda değil, bir puan, bir sıralama veya geçilmesi zor bir kişide olabilir. Ancak sizi daima heveslendirecek ve ulaşılması zor bir hedef olması çok önemlidir.
Hedefinizi belirledikten sonra artık çalışma sürecine başlayabilirsiniz. Öncelikle çalışma sürecinde kendinizi ön plana çıkartarak, planlı ve programlı bir çalışma sistemi oluşturmanız gerekmektedir. Öncelikle konu eksiklerinize dair bir ön çalışma yapmanız gerekiyor. Bunun içinde yaz tatilini kullanmak sizin biçilmiş bir kaftandır. Çünkü yaz tatilinde konu eksiğini kapatmanız ve çalışmanız sizde ciddi bir temel oluşturacaktır. Devamında okul veya kurslar sizler için bir pekiştirme olacaktır.
Yaz tatilinde öğrenciler YGS mi? Yoksa LYS mi çalışmalıyım? Konusunda ciddi bir tereddüt yaşarlar. Aslında her iki alana yönelik çalışma için vaktiniz vardır. Ancak siz temel seviyenize göre bir kısma daha çok ağırlık verebilirsiniz. Bu yüzden de ilk adım için başlangıç kararlarınızı vermeniz gerekiyor.

2. ADIM: Bu adıma geçtiğinizde artık çalışma aşaması tam olarak başladı demektir. Artık haftalık bir program hazırlamalı ve bu programa düzenli olarak uygulamayı hedeflemelisiniz. Çok ağır bir program hazırlamak sizin uyamamanıza ve bundan dolayı da ciddi manada hevesinizin kırılmasına yol açabilir. Bu yüzden de kendinizi bilerek, uygulama potansiyelinizin olduğu hafif bir programla günlük 1 veya 2 konu bitirmeye yönelik bir çalışma düzeni hazırlayın. Günlük soru çözün ve bol bol pekiştirme yapın. Konular eksildikçe sizinde çalışma potansiyeliniz büyüyecektir. Çalışma potansiyeliniz yükseldikçe de diğer haftalarda daha ağırlıklı bir ders programına geçebilirsiniz.

3. ADIM: Öncelikle girdiğiniz bu bir aylık süreçte en baştan bir hedef koyacaksınız. Örneğin ‘’Bu ay Matematikteki tüm YGS konularını bitirip, her konu için 100+ soru çözeceğim gibi…’’ hedefler koymalısınız. Bu hedeflerinizi yerine getirebilmek adına gerekirse uykunuzdan fedakarlık edebilmeli ve ekstra gayret göstermelisiniz. Çünkü vazgeçilen bir hedef sizi sürekli geriye atar ve çalışma isteğinizi köreltir. Bunun bilincinde olun.

4. ADIM: Konu çalışmalarınızı eğer ki imkanınız var ise internetten konu videoları ile yapmaya çalışın. Konu videolarından sonra sözel konular için bir konu anlatımlı kitaptan tekrar edip not çıkartın. Her ders için bir konu defteriniz olsun ve bunları kurslarınız dışında sadece kendiniz için uygulayın. Her konuyu bitirdikten sonra 3 günde bir defterinizdeki notları tekrar edin. Bu şekilde konuları unutmaz ve geleceğe taşırsınız. Sayısal dersler için ise bol bol soru çözmek önemlidir. Konuları bu şekilde kavrayabilmeniz mümkün olacaktır.

5.ADIM: Konu eksikleriniz kapandıkça çözebildiğinizi ve başarılı olacağınızı hissedersiniz. Bunları pekiştirmek ve başarınızı görebilmek içinde deneme çözmeye başlamalısınız. Konu eksiğinizin %60’ını kapattığınız anda haftalık en az 1 deneme ile kendinizi pekiştirin ve eksiklerinizi görün. Her denemeden sonra mutlaka analiz yapın, çalıştığınız fakat yinede hata yaptığınız konuları tekrar gözden geçirin. Denemeler sizin için mutlak yol göstericilerdir. Bu yüzdende kötü yapmanız yada iyi yapmanız önemli değil, denemelerle hatalarınızı görüp bunları azaltmaya çalışmak önemlidir.

6. ADIM: Çok soru çözmenin sizlere konu olarak çok fazla etkisi olmayabilir. Fakat çok soru çözmek sizin daha fazla farklı tarzda soru görerek yorumlama becerinizi arttırır. Günümüz LYS ve YGS sınavları ise genellikle yorum ağırlıklı sorulardan oluşmaktadır. Soruları yorumlama kabiliyeti ise çok soru çözmekten geçmektedir. O yüzden de sadece konuyu bilmek için çalışmayın, çok farklı kaynaktan çok fazla soru çözmeye odaklanın. Ancak bu şekilde sağlam bir başarı elde edebilirsiniz. Unutmayın çok fazla zamanınız var ancak yapacak çokta işiniz var.



Comments

  1. bunların hepsini biliyoruz zaten. önemli olan sınav anında stresini kontrol edebilmen. yani en büyük sıkıntımız STRESS!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.