Halsizlik Hangi Hastalığın Belirtisi Olabilir

Sağlık
halsizlik_hangi_hastaligin_belirtisi

Sağlık, günümüzde en çok dikkat etmemiz gereken bir olgudur. Çünkü em teknolojik gelişmeler ve hem de piyasada bol miktarda bulunan sağlıksız yiyeceklerden dolayı sağlığımızı çok çabuk bir şekilde kaybetmekte ve sonra da ya geri kazanamamakta ya da kazansak bile yarım yamalak kazanabilmekteyiz. Hastalıklar öyle hemen bir anda ortaya çıkmayan, zaman içinde kendisini geliştiren ve bazı belirti ve işaretlerle kendisini bize hatırlatan bir olgudur. Ancak bizler bu işaretlerin farkına zamanında vardığımızda hastalığın önüne geçebiliriz. Birçok hastalığın en belirgin özelliklerinden birisi de halsizliktir. Vücut mikroplarla savaştığından dolayı yorgun düşer ve bunu da bize günlük hayatımızda bazen erken yorularak bazen de hiç iş yapamamamıza sebep olarak bildirir. Aşağıda halsizliğin hangi hastalıkların belirtileri olabileceği konusu üzerinde durarak hastalıklarımızın farkına biraz daha erken varmamızı sağlayacak bilgiler yer almaktadır.

Halsizlik ikiye ayrılır. Fiziksel halsizlik ve zihinsel halsizlik. Gün içerisinde yorucu fiziksel etkinlikler yaptığınız takdirde zamanla vücudunuz halsiz hissetmeye başlar ve bu da sizi zihnen de halsiz hissetmenize sebep olur. Zamanla yapmış olduğunuz etkinlikleri bile yapamaz duruma gelirsiniz. Halsizlik çoğu zaman bir hastalık belirtisi olmasa da çok değişik nedenleri bulunmaktadır. Psikolojik nedenlerden dolayı kendinizi halsiz hissediyor olabilirsiniz. Yas tutma, alkol ve uyuşturucu kullanma, kaygı, stres gibi nedenlerden dolayı kendinizi psikolojik olarak halsiz hissedebilirsiniz.

halsizlik-nasil-gecer

Diyabet, hipotiroid, karaciğer hastalıkları, anemi gibi hastalıkların en belirgin özelliğidir halsizlik. Ayrıca kullanmış olduğunuz bazı ilaçların yan etkisi olarak da sizde halsizlik görülebilir. Koroner kalp rahatsızlığı, kalp kapağı hastalıkları, zatürre, astım gibi hayati tehlikesi bulunana hastalıklar da hep halsizlikle başlar. Belirli bir uyku düzenine sahip olmayan yani her gün uyuduğu ve uyandığı saat belli olmayan kişilerde de uykusuzluktan kaynaklanan bir halsizlik ortaya çıkabilir. Bu genelde nöbet tutan hemşire, doktor, polis gibi düzensiz çalışan kişilerde görülür. Ayrıca vücudumuzda bulunan kimyasallar da kendimizi halsiz hissetmemizin başlıca nedenlerindendir. Bizler bir halsizlik durumunda hemen doktorumuza başvurmalı ve erken teşhisi koymak için çabalamalıyız.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.